Skip to content

Voice Dialogue, in gesprek met jezelf 

Ken je dat?

Heb jij ook zo’n drukte in je hoofd? Als je goed luistert kan je horen dat je heel wat verschillende stemmen in je hoofd hebt. En nee dan bedoel ik niet dat je letterlijk stemmen hoort of dat je hallucinaties. Ik bedoel dat jouw persoonlijkheid uit verschillende delen bestaat, die het niet altijd met elkaar eens zijn.

Je hebt dat vast ook wel eens dat je het gevoel hebt dat je 2 dingen tegelijk wilt die elkaar tegenspreken.

 • Je geniet enorm van de mensen om je heen en tegelijk raak je super overprikkeld van de drukte.
 • Je bedenkt iets, je bent helemaal enthousiast maar zodra je gaat denken wat anderen ervan vinden merk je dat je super onzeker wordt en doe je het toch niet. Daarna voel je je te neergeslagen en denk je “wat is hier nu weer gebeurt? “
 • Soms is een deel van je zo ver weg dat je het niet eens hoort. dan ben je je bijvoorbeeld heel netjes aan het gedragen, zo als het hoort, zoals je opgevoed bent en opeens krijg een een ontzettend rotgevoel over je heen en heb je geen idee waar dat vandaan komt. Het zou zo maar kunnen zijn dat een ander deel van jou, een deel dat je helemaal niet meer hoort eigenlijk heel graag iets anders wil doen.  

Super verwarrend allemaal en het gebeurt ons allemaal, de hele dag door een hoop gekwetter in je hoofd.

Hoe zou je het vinden om

Met een Voice Dialogue die stemmen een voor een aan het woord te laten?

In een volledig veilige setting online, via zoom bij jou thuis is het dus gewoon mogelijk om die super verwarrende wir war van stemmen uit de knoop te halen.

Het klinkt een beetje spannend maar achteraf vind iedereen het ontzettend verhelderend en reuze meevallen!

Opeens begrijp je wat er met je gebeurt in een bepaalde situatie en leer je er op een afstand naar te kijken. 

Je kan luisteren naar het deel in jou dat zelfverzekerd, trots en creatief is en dan daarna naar het onzekere deel in jou. Beiden hebben het beste met je voor, ze zijn alleen maar bezig om voor jou te zorgen maar soms lijkt het wel of al die verschillende gevoelens behoorlijk met je aan de haal gaan en dat is niet de bedoeling!

Door dit gesprek aan te gaan en leer je weer om van een afstandje te kijken naar wat er gebeurt in jou en zo kom jij weer aan het stuur te staan in plaats van dat ej door allerlei emoties op en neer geslingerd wordt.

 

Dit is een van die technieken waarvan ik dacht dat het nooit online zou kunnen. Ondertussen heb ik vanuit mijn eigen kantoor in Nederland, via Zoom mensen vanuit verschillende landen mogen begeleiden in een Voice Dialogue sessie en het gaat hartstikke goed! Misschien zelfs wel beter omdat iemand in de eigen vertrouwde omgeving is.

Voice Dialogue, in gesprek met jezelf 

Dit leer je tijdens dit traject

 • Weer zelf aan het stuur te staan van jouw leven
 • Hoe je kan kiezen wanneer je welk deel van jou inzet om zo met veel meer zelfvertrouwen in het leven te kunnen staan
 • Hoe je rust in je hoofd kan creëren 
 • Welke delen van jouw persoonlijkheid er zijn ontstaan
 • Hoe dat is gekomen en welk doel ze dienen
 • Hoe je kan aanvoelen wanneer welk deel van jou het voortouw neemt

Today is the first day of the rest of your life  

Pak dat stuur nu al in eigen handen en wacht niet langer. Pak de regie over jouw leven en meld je aan!

Wanneer je even wilt overleggen of het traject bij je past dan kan dat natuurlijk, stuur me dan een email via het contact formulier  of direct via Meike@ViaNature.nl  dan maken we een afspraak waarin ik even met je meekijk of het bij je past.

 

Voel jij, “Ja! Dit is voor mij!” Neem dan contact op met mij via de knop hieronder.

Ervaringen van anderen 

Aleid Brouwer
Ik deed vandaag een Voice Dialogue met Meike. Ik vond het wel spannend want ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Maar wat een bijzondere ervaring. Meike stelde me helemaal op mijn gemak en na een kort gesprek kwamen we al snel uit op welke sub persoonlijkheid van mij even 'bevraagd' moest worden. Door de goede begeleiding van Meike kwamen we echt in een goed gesprek met mijn sub persoonlijkheid. Het Voice Dialogue heeft me heel veel inzicht gebracht in waarom ik - soms tegen beter weten in- hardnekkig vasthoudt aan bepaalde gedachten en gedragingen. Ik zou Voice Dialogue met Meike zeker aanraden voor mensen die zich wel eens afvragen waarom ze op een bepaalde manier denken of zichzelf saboteren
Aleid Brouwer
Nathalie van Strijp
Meike begon met humor aan de sessie Voice Dialogue. Dat was fijn. Ze geeft veiligheid waardoor ik meer kon zeggen dan ik meestal doe. Door mijn gekozen subpersoonlijkheid te tekenen werd hij overduidelijk. Het gevoel daarover mocht er ook zijn. Een fijne manier ook al hou ik niet zo van tekenen. Meike stelde vragen aan dat deel en checkte steeds met wie ze sprak en door me van plaats te laten wisselen kon ik beter bij dat deel blijven. Door de 2e tekening zag ik de heelheid eronder en dat hielp. Steeds afstand nemen helpt echt goed, de schuifregelaar toepassen vraagt nog wat oefening. Meike heeft het geweldig gedaan, met veel respect en humor, er viel echt iets van me af. Dus super bedankt! En liefs!
Nathalie van Strijp
249899331_2100135616806014_1421677270251713077_n
Ik ben oprecht verrast door de vakkundige manier waarop Meike een erg jong deel van mijzelf naar boven kon halen en de heftigheid van de emoties die dit met zich bracht. Voice Dialogue is een erg krachtige methode als je werkelijk patronen wilt doorbreken en Meike een fijne, veilige coach die je de weg daar naar toe laat zien. Ik ben er nog stil van en kan het iedereen van harte aanraden.
Karina Bartels
visioncirkel
De cursus van Meike is een groot cadeau voor jezelf. Je voelt echt haar liefde, en door de sfeer en opdrachten ook die van de andere deelnemers. Het is al weken mijn veilige plekje om even te ontsnappen aan en te healen van de realiteit. En dat healen krijgt echt de overhand. Ik krijg inzichten en deel dingen die ik altijd al voor mezelf gehouden heb
Anonieme deelnemer
IMG_20210131_205230_030
Het was een erg geslaagde dag, zaterdag de 4 juli jl. Mijn ervaring met, gevoelens, impressies van de dag “Teken je Hoofd Leeg” was er echt één voor herhaling vatbaar! Meike weet waarover ze het heeft en heeft ook veel humor en inlevingskracht. Kortom, ik zie erg uit naar de volgende bijeenkomst.
Rob Pauw
Rietje-Goossen
Meike is een open, vriendelijke, vrolijke vrouw. Ze heeft een luisterend oor en denkt altijd met je mee. Ik heb genoten van onze samenwerking. Door de open houding en haar leergierigheid hebben we stappen gemaakt die we niet voor mogelijk hadden gehouden. Samen zoekend naar de opening en de oplossing. Steeds weer met veel energie die Meike in de mens steekt Een mooi proces wat ik niet had willen missen. Meike kan goed reflecteren en iedereen mag daar zijn voordeel mee doen.
Rietje Goosen
joost
Meike is een unieke coach. Ze stelt je op je gemak, ze weet waar ze het over heeft en ze kan geweldig luisteren. Wat ik heb geleerd helpt mij nog elke dag! Warm aanbevolen!
Joost Adorf
coaching-3
Meike heb ik leren kennen als een betrokken en vriendelijke coach. Ze heeft me op een positieve (en voor mij passende) manier weten te stimuleren om in actie te komen! Dank je wel Meike voor dit mooie traject!
Debby Brand

Veel gestelde vragen:

 • Ik vind het heel erg spannend klinken, alsof je gaat graven in delen van mij die ik helemaal niet wil.
  Je bent altijd zelf de baas over alles dat er gebeurt! Ik zal alleen een omgeving creëren waarin jij jezelf op een geheel nieuwe manier nog beter kan gaan leren kennen. 
 • Ik ben onder behandeling van een psycholoog of therapeut, moet ik wachten tot ik klaar ben voor ik dit traject kan volgen?

  Veel van mijn klanten zijn onder behandeling van een psycholoog of therapeut tijdens het traject. Meestal vult het elkaar juist heel goed aan. Bij twijfel kan je me altijd even persoonlijk benaderen dan overleggen we het even want je moet wel zelf je proces kunnen dragen.