Skip to content

"Zijn wie je bent" Voel jij je vaak anders dan anderen?

“Meike, Hoe jij dingen zegt, zorgt ervoor dat de ander meer kan zijn, zooo fijn! Dank!” Dat zei een van mijn coaching klanten laatst.

En dat is precies waar dit 1 op 1 traject over gaat. 

Dat jij kan zijn!

Al denk ik wel dat er meer gebeurt dan, dat wat ik zeg, het echte werk, dat had ze zelf gedaan ;0)

Herken je dit?

Je word wakker en je voelt het al, het is zo’n dag. Een dag dat er van alles mis gaat en je zelfvertrouwen zich zwaar onder het nulpunt begeeft. Vandaag gaat een dag vol mislukkingen en schaamte worden! Kon je maar gewoon in bed blijven liggen!

Je bent de onrust en onzekerheid in je leven zó zat, je bent het zó zat om alleen maar te overleven, om met een dikke mist in je hoofd, overprikkeld, iedere dag achter de feiten aan te lopen.

Je weet ergens best wel dat je slim genoeg bent maar toch twijfel je steeds weer of het goed genoeg is wat je doet. Eventjes is dat moment van overtuiging er maar wanneer je jezelf mag gaan laten zien, komt die twijfel er weer. Is het echt wel goed genoeg?

Ondanks dat je je vaak zo slecht voelt over jezelf, ben je ook een echte doorzetter. Dus je blijft altijd maar doorgaan en doorgaan, niets krijgt je echt klein. Maar rechtop blijven staan of echt voor jezelf gaan staan zijn twee wezenlijk verschillende dingen.

Oke, je weet dat jezelf vergelijken met anderen geen goed idee is, maar wees eens eerlijk, hoe vaak denk je ”Was ik maar niet zo gecompliceerd! Waarom maak ik alles altijd zo moeilijk en ingewikkeld?

Je ziet door de bomen het bos niet meer. En ding weet je zeker, een leven waarin je steeds overprikkeld, onzeker en moe bent, een leven vol onrust en schaamte, nee dat wil je niet meer. Je weet zeker, dit moet anders kunnen. Maar hoe pak je dat nu aan?

Welke keuzes moet je maken om dit op te lossen? Hoe kom je daar achter? Je wil het echt graag aanpakken maar hoe dan, je loopt duidelijk weer vast.

 

Hoe zou het zijn als…

✨Je ’s avonds in je bed ligt en je trots bent op wat je hebt gedaan die dag en trots bent op hoe je het hebt aangepakt. Je kon er zelfs om lachen toen er iets mis ging. Je voelt dat je aan het groeien bent, hmmm dat zal lekker slapen zo!

✨Als je weer ging leven in plaats van overleven!  Als je ontspannen zou kunnen leven! Welke deuren zouden er dan voor je open kunnen gaan? Deuren die je misschien al had opgegeven of die je bijna al vergeten was. Zou je gaan ontdekken wat jij bij te dragen hebt aan deze wereld? Zou je weer bij gaan leren? Zou je gaan dansen of zingen? Hoe zou jouw leven eruit gaan zien als jij je hart zou gaan volgen? Wat zou je gaan doen?

✨Je echt kon voelen dat je goed bent zoals je bent, met al je perfecte en imperfecte kanten. Wat een energie zou dat geven en wat zou dat allemaal mogelijk maken, wanneer je jezelf niet meer zo zou afremmen. Wanneer je zou mogen ontwikkelen, groeien en beleven, voordat je perfect bent.

✨Je wist welke keuzes je zou moeten maken om dit mogelijk te maken. Eigenlijk is het zo simpel, doe meer wat bij je past en minder wat niet bij je past. Door jezelf heel goed te leren kennen ga je echt ontdekken wat er bij jou past en wat niet. Niet wat je van thuis uit mee heb gekregen of waar je nu eenmaal op je 18e voor heb gekozen toen je ging studeren. Niet wat je partner nodig vindt. Maar dat wat er echt bij jou past!

✨Hoe zou het zijn als je weer voldoende ruimte en rust in je hoofd zou hebben om deze vragen te kunnen beantwoorden? Misschien dat je ontdekt dat je je leven 180 graden wilt omdraaien, dat kan.

Wat ook kan is dat je met steeds kleine aanpassingen je leven iedere keer meer aan jou aanpast, in plaats van jouzelf aan het leven aan te passen. Dan kan je eindelijk gaan genieten van alles dat je er nu al is. Met meer focus en energie echt gaan voor je werk, je kinderen, je relatie, je vrienden, je familie. Of komt er nog iets heel anders in jou op?

Je bent goed precies zoals je bent! Maar weet je wel wie je echt bent? Wat er bij jou past en wat niet?

Maak van je anders zijn je kracht in plaats van je last. Sla je prachtige vleugels uit en zing met trots jouw eigen lied! Je zal zien dat dit juist mensen aantrekt in plaats van afstoot! ( De juiste mensen, die bij jou passen ;0)

Pas je niet aan, aan het leven. Pas jouw leven aan, aan jou!

Zo zal je meer bereiken dan je ooit had durven dromen, door te werken en leven vanuit je hart i.p.v. heel hard je best te doen en steeds harder te werken.

Klinkt mooi maar geen idee hoe?

Vol zelfvertrouwen echt jezelf zijn. Weet je dat dit echt mogelijk is? 

Dit leer je tijdens dit traject, d.m.v. visualisatie en ontspanningsoefeningen, creatieve en teken- en schrijfopdrachten,  en gezamenlijk onderzoek naar wie jij nu echt bent:

  • Ontspannen jezelf zijn

  Waar komt jouw stress vandaan, hoe kan jij goed ontspannen en wat betekent dat voor jou, jezelf zijn.

  • Wat is voor jou echt belangrijk

  Vaak hebben we van alles aangeleerd over wat we belangrijk horen te vinden. Maar wat vind jij, van binnen uit nu echt belangrijk?

  • Ruim je hoofd op!

  Veel van de onrust die we voelen komt van drukte en chaos in ons hoofd. Dit zijn vaak allerlei belemmerende gedachten en stemmetjes in je hoofd die maar door elkaar blijven kwetteren, vind  je het gek dat je ontspannen lastig vind. Ik niet. Door jezelf heel goed te leren kennen ga je veel meer rust ervaren omdat het rustige gaat worden in je hoofde en in je lijf.

  • Hoe werkt dat in jouw leven?

  We gaan ook heel praktisch kijken naar jou leven en hoe dat je alles dat je leert kan integreren in jouw leven. Waar wil je graag meer van en wat mag gerust minder in je leven. Ook dit geeft veel rust en ruimte.

  • Jouw persoonlijk kompas
  Alles dat je hebt gedaan gaat samen komen in dit persoonlijke kompas. Dat jou helpt om keuzes te maken die bij jou passen. Die jouw ondersteunen op hat pad dat jij graag wilt lopen. Zodat jij jouw pad

Today is the first day of the rest of your life  

Aan het einde van het traject:

Weet je wat er nu echt met je aan de hand is en heb je geleerd hoe jij weer de baas word over jouw leven. Je weet hoe het komt dat je altijd het gevoel hebt “niet uit de verf te komen” of niet goed genoeg te zijn en nog veel mooier, je weet welke keuzes te maken om hieruit te komen en te  blijven.

Omdat je weet hoe het werkt in jouw hoofd en hoe je daar invloed op kan uitoefenen hoef je je niet meer steeds opnieuw een stommeling te voelen wanneer er weer eens iets mis gaat of je je toch nog eens onzeker voelt. Dat gevoel soms zal er waarschijnlijk altijd blijven maar het effect op jou zal heel anders zijn. Jij gaat weer leren wat jij waard bent en je gaat het voelen! Je gaat weer trots op jezelf zijn.

Je weet hoe je rust en overzicht creëert zodat je niet steeds aan het watertrappelen bent. Je hebt ondervonden dat dit vrijheid geeft in plaats van dat het je vrijheid afneemt. Dat het mogelijkheden schept, het geeft jou ruimte voor jouw creativiteit en opent deuren die hiervoor voor jou gesloten bleven.

Je gaat je weer herinneren wat het ook al weer was waar je goed in bent en wat nu echt belangrijk is voor jou. En hoe je daar nu ook weer werk van kan maken.  Zo ga jij weer groeien en voluit leven! 

En dan: dan is er ruimte en rust in je hoofd. Je kan je eigen gedachten eindelijk weer horen.  Het verteld je wat te doen. Je bent je eigen kompas geworden.

Pak dat stuur nu al in handen en wacht niet langer. Pak de regie over jouw leven en doe mee! Geef jezelf dit traject dat zich in de afgelopen jaren al zo vaak bewezen heeft.

Wanneer je even wilt overleggen of het traject bij je past dan kan dat natuurlijk, stuur me dan een email via het contact formulier  of direct via Meike@ViaNature.nl  dan maken we een afspraak waarin ik even met je meekijk of het bij je past.

Wat ga je krijgen?

In 10 online 1 op 1 zoom sessies van 1,5 uur doorlopen we samen het hele traject. De hele weg sta ik naast je, steun je waar nodig en geef je ook zeker af en toe een liefdevol zetje. Waar nodig kunnen we nog meer op jouw persoonlijke situatie ingaan.

De investering is €897,- voor het gehele traject van drie maanden, bestaande uit 10 online sessies met extra opdrachten iedere week voor thuis.

Is het bedrag in een keer wat veel voor je dan kan je in 3 keer betalen, je betaalt dan 3x €307,-

Voel jij, “Ja dit traject is voor mij!” Neem dan contact op met mij via de knop hieronder.

Ervaringen van anderen 

Nathalie van Strijp
Lieve Meike, ik ben zooo blij met jou en je cursus. De liefde hoe je dit doet straalt van je af. Je weet echt heel goed wat je doet en wat doe je dat goed! Er komt echt meer helderheid en vertrouwen en uit het hoofd in de intuïtie, ik ben daar zo dankbaar voor! Dit wens ik iedereen toe.. meer en meer houden van jezelf. Dankjewel lieve Meike, superblij mee!
Nathalie van Strijp
Aleid Brouwer
"Ik heb bij ViaNature het groepstraject 'zelfvertrouwen aan het stuur' gedaan. Wat een bijzonder traject. Kijkend naar je eigen gevoelens en gedachten ten opzichte van jezelf, er intuïtief over tekenen, en nabespreken met de groep in alle vrijheid en eerlijkheid. Het heeft me veel gebracht en het brengt me ook veel aangezien ik ben doorgegaan ( met mijn hele groep!) Met het vervolg traject. Wil je wel eens nadenken over je drijfveren en je reacties, over waarom en hoe je je voelt in een veilige en prettige omgeving? Denk dat eens na over dit traject."
Aleid Brouwer
Hèlen Woutersen-Koch
Ik heb met een fijne veilige groep van 11 anderen de workshop Teken je hoofd leeg van Meike Schapink van ViaNature mogen volgen. Zo waardevol! Meike kan ontzettend goed oordeelloos spiegelen en zeer uitnodigend (confronterende) vragen stellen.
Hèlen Woutersen-Koch
tekenjehoofdleeg
Ik heb nu twee trajecten bij Meike gevolgd en ik ben heel blij en dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren. Meike heeft interessante opdrachten om dichter bij je gevoel te komen en ook al lukt me dat niet altijd even goed door deze oefeningen heb ik geleerd te vertrouwen dat er met een tekening / verf / klei altijd iets uitkomt wat iets over je gevoel zegt. Intuïtief tekenen heel fijn. Meike is een lieve fijne coach die je ook online gewoon meeneemt in haar verhaal en je het vertrouwen kan geven dat alles goed is. Ik twijfelde in het begin om mee te toen omdat het online is maar vanaf de 1e les voelde het als geen enkel obstakel. Daarnaast bouw je band om met de andere deelnemers waar je ook van kan leren. Ik stop nu even maar kom vast ook wel weer een keer terug. En het is gewoon fijn om 1,5 uur pw voor jezelf te hebben
Anonieme deelnemer
visioncirkel
De cursus van Meike is een groot cadeau voor jezelf. Je voelt echt haar liefde, en door de sfeer en opdrachten ook die van de andere deelnemers. Het is al weken mijn veilige plekje om even te ontsnappen aan en te healen van de realiteit. En dat healen krijgt echt de overhand. Ik krijg inzichten en deel dingen die ik altijd al voor mezelf gehouden heb. En ik kan er lekker mezelf zijn. Supertoffe cursus dus, met supertoffe mensen, heerlijke gesprekken, tips en een supercoach! Echt een aanrader voor iedereen.
Anonieme deelnemer
Organics3
Bijzonder hoe Meike met de groep een veilige sfeer kan scheppen waarin mooie en waardevolle processen ontstaan: ontdekkingen, gesprekken, inzichten. Ook voor mij, die eerder op zoek moet naar bewustwording van gevoelens dan naar het managen van gevoelens erg waardevol. Een aanrader om dit waardevolle proces aan te gaan
Anonieme deelnemer
Rietje-Goossen
Meike is een open, vriendelijke, vrolijke vrouw. Ze heeft een luisterend oor en denkt altijd met je mee. Ik heb genoten van onze samenwerking. Door de open houding en haar leergierigheid hebben we stappen gemaakt die we niet voor mogelijk hadden gehouden. Samen zoekend naar de opening en de oplossing. Steeds weer met veel energie die Meike in de mens steekt Een mooi proces wat ik niet had willen missen. Meike kan goed reflecteren en iedereen mag daar zijn voordeel mee doen.
Rietje Goosen
joost
Meike is een unieke coach. Ze stelt je op je gemak, ze weet waar ze het over heeft en ze kan geweldig luisteren. Wat ik heb geleerd helpt mij nog elke dag! Warm aanbevolen!
Joost Adorf
coaching-3
Meike heb ik leren kennen als een betrokken en vriendelijke coach. Ze heeft me op een positieve (en voor mij passende) manier weten te stimuleren om in actie te komen! Dank je wel Meike voor dit mooie traject!
Debby Brand
IMG_20210131_205230_030
Het was een erg geslaagde dag, zaterdag de 4 juli jl. Mijn ervaring met, gevoelens, impressies van de dag “Teken je Hoofd Leeg” was er echt één voor herhaling vatbaar! Meike weet waarover ze het heeft en heeft ook veel humor en inlevingskracht. Kortom, ik zie erg uit naar de volgende bijeenkomst.
Rob Pauw

Veel gestelde vragen:

 • Wat is het verschil tussen de cursus en het online 1 op 1 traject “Zijn wie je bent”?
 • Ze zijn gestoeld op dezelfde methode. De cursus “vol vertrouwen jezelf zijn” doe je voornamelijk zelf met af en toe een deelmoment en/of feedback moment. Dit 1 op 1 traject doorloop je volledig samen met Meike als jouw personal coach. 
 • Ik begrijp nog steeds niet hoe mijn onzekerheid en schaamte minder gaan worden door meer over mijzelf te leren.
 • Wanneer je jezelf beter leert kennen, ga je ook steeds beter begrijpen waar jou schaamte en onzekerheid vandaan komt. Je gaat leren om er van een afstand naar te kijken en je gaat je eigen waarde steeds beter herkennen. Hierdoor ga je je meer op je gemak voelen met wie jij bent en dus zekerder voelen over wie jij bent.
 • Ik ben onder behandeling van een psycholoog of therapeut, moet ik wachten tot ik klaar ben voor ik dit traject kan volgen?

  Veel van mijn klanten zijn onder behandeling van een psycholoog of therapeut tijdens het traject. Meestal vult het elkaar juist heel goed aan. Bij twijfel kan je me altijd even persoonlijk benaderen dan overleggen we het even.