Skip to content

Over Meike 

Mijn hele leven voelde ik heel sterk dat ik absoluut niet uit de verf kwam.  Ik voelde me vaak erg onzeker en onrustig en was bang voor afwijzing en falen. Ik voelde me anders dan anderen al kon ik ook niet precies mijn vinger erop leggen waarom.

Ik was bang om niet voor volledig aangezien te worden. Soms had ik het gevoel dat niemand mij zag en misschien was dat voor veel mensen ook wel zo, ik maakte mezelf klein en liet me niet zien. Ik paste me aan of cijferde mijzelf zelfs weg.

Een andere keer was ik het aanpassen zo zat dat ik helemaal mijn eigen plan trok, een volledig andere kant opging. Dat voelde dan op zich goed maar vaak ook erg eenzaam!

Enorm frustrerend! Ik bleef maar zoeken en aanmodderen en alles glipte als zand tussen mijn vingers weg. Ik had geen idee welke keuzes me in mijn richting zouden brengen. Geen idee welk pad ik nu te gaan had.

Ik had geleerd dat je iets kan bereiken wanneer je harder werkt, dus dat ging ik doen. Maar, hoe harder ik ging werken hoe verder ik af leek te komen staan van dat gevoel van voldoening waar ik zo enorm naar verlangde!

Uitgeput en intens verdrietig besefte ik me dat het tijd was om de puzzel op te gaan lossen en uit te vinden wat er aan de hand was. Het leek wel of al mijn puzzel stukjes helemaal niet bij elkaar hoorde.

Na een heel heb ik mijn pad gevonden. Steeds beter leerde ik mijzelf kennen en de schaamte voor mijzelf is nu echt omgedraaid naar trots. Ik weet nu welke keuzes mijn pad ondersteunen. Ik weet wat ik waard ben en wat ik te brengen heb in de wereld.

Ik heb mijn leven aan mij weten aan te passen in plaats van mij aan het leven aan et passen en dat is zo’n verschil!

Soms kan ik het nog steeds niet geloven. Het is me gelukt is om een leven te creëren waarbij ik dat bij kan dragen waar ik echt goed in ben. Waarbij ik me kan blijven ontwikkelen en dat me blijft uitdagen. Met werk waar ik mijn empathische en intuïtieve kant, mijn liefde voor natuur en creativiteit kan inzetten. En het mooiste, ik heb me al in geen tijden meer dom gevoelt of voor mezelf geschaamd, nee ik kan nu volmondig zeggen dat ik trots ben op mezelf.

Als je mij zou kennen zou je weten dat: 

•Ik helemaal tot rust kom wanneer ik intuïtief tekenen of schilderen, ik noem dat mijn hoofd leeg tekenen.

•Ik HSP-er ben de diagnose ADD en dyslexie heb gekregen en samen woon met mijn man met ASS.

•Ik moeder ben van 2 prachtige jongens.

•Ik thuis kom wanneer ik in de natuur ben. Daar ben ik dan ook zo vaak mogelijk. Het is mijn droom om in een huis in de natuur te wonen.

•Ik gek ben op de misfits, de rebellen, de mensen die afwijken. De mensen die ondanks alles toch hun eigen weg weten te gaan. Mijn vader zei vroeger al dat mijn vriendengroep een soort rariteitenkabinet was. (Vrienden, jullie weten dat dit een compliment is ;0)

•Ik altijd moet letten op mijn balans in energie, ik wil altijd meer dan ik kan. Gelukkig ken ik mezelf ondertussen erg goed en weet ik hoe ik mijn grenzen een beetje kan oprekken en hoe ik balans behoud en ik blijf het onderzoeken.

•Ik gek ben op crime series op TV. Heerlijk om mijn altijd door ratelend brein bij tot rust te laten komen. Ik noem het bewegend behang. Het houdt die kwetterende aap in mijn hoofd een beetje bezig terwijl de rest van mij tot rust kan komen.

Mijn Visie:

Wanneer je je leven aan jou wil aanpassen  mag je gaan leren luisteren naar jouw innerlijk weten.

Zo kan je gaan wegschaven wat niet bij je past en steeds meer doen wat wel bij jou past.

Vanuit die plek in jouzelf, vanuit jouw innerlijk weten, weet jij wat de keuzes zijn die je kan maken om jouw pad te ondersteunen. Zo ga jij een verschil maken in de wereld met wat jij te bieden hebt. Zo ga je echt jouw waarde in de wereld zetten!