Skip to content

Over Meike 

Mijn hele leven voelde ik heel sterk dat ik absoluut niet uit de verf kwam. Ik bleek erg intelligent te zijn, maar kreeg het niet voor elkaar om een studie af te ronden.

In mijn werk bleef ik ook altijd maar in nietszeggende baantjes hangen, waar ik totaal niet paste. Ondertussen was mijn zelfvertrouwen gedaald tot zwaar onder het nulpunt.  Ik had het gevoel dat ik in alles faalde in het leven. Alle leuke dingen die ik wel deed vielen hierbij in het niet en daar voelde ik me dan ook weer schuldig over.

Toen 12 jaar geleden moeder werd, werd het me allemaal te veel. Ik kreeg het allemaal niet meer georganiseerd en bovendien was ik het ik het helemaal zat om met dat gevoel van mislukking en stuurloos zijn te leven.

Het was tijd om de puzzel op te gaan lossen en uit te vinden wat er aan de hand was. Het leek wel of al die stukjes van mijn puzzel helemaal niet bij elkaar hoorde.

Na een heel traject dat lang niet altijd makkelijk was heb ik mijn pad gevonden. Onderdeel van dat traject was een diagnose ADD, waar ik me in het begin dood voor schaamde. Voor het label maar ook voor wat het betekende, namelijk dat mijn warhoofd, mijn chaos, mijn gevoeligheid en mijn gebrek aan concentratie dus echt bij mij horen. Nu zoveel jaar later is dat helemaal ok, dit is wie ik ben, maskers af!

Ik heb gevonden hoe ik schaamteloos mezelf kan zijn en ik ben zelfs trots op wie ik ben, wie had dat ooit gedacht. Zo was er bijvoorbeeld het interview dat ik gaf voor Jinek over ADD en hoe het mijn leven beïnvloedt. Een heel fijn gesprek en een mooi stuk. Uiteindelijk heb ik het gedeeld op social media en zelfs op LinkedIn.

Dat was de eerste keer dat ik zo open was over ADD richting mensen waar ik mee werkte. En het mooie is dat ze alleen maar bewondering hadden. Ze hadden wel vaker gemerkt dat ik af en toe tegen een grens aanliep en niet begrepen hoe dat kwam. In plaats van de zwakkeling -waar ik toch bang voor was- werd ik gezien als specialist in grenzen aanvoelen en aangeven. Iets waar iedereen wat van kan leren!

Ik weet nu hoe ik kan zorgen dat ik bij de les blijf en hoe ik kan zorgen dat ik mijn geweldige plannen ook uitvoer. Ik heb zelfs een coachingsopleiding afgerond!

Aan het einde van iedere week sta ik telkens weer versteld hoeveel ik voor elkaar heb gekregen. Hoe er een samenhang in zit. Hoe georganiseerd het is. En hoe het een passende puzzel is geworden. Een puzzel die maar steeds blijft groeien en steeds mooier word.

Ik heb een mooi bedrijf neer gezet waarmee ik de coaching aanbied die ik zelf zo graag had willen krijgen 10 jaar geleden.

Soms kan ik het nog steeds niet geloven. Het is me gelukt is om werk te creëren waarbij ik kan zijn wie ik ben. Waarbij ik me kan blijven ontwikkelen en dat me blijft uitdagen. Werk waar ik mijn empathische kant, mijn liefde voor natuur en creativiteit kan inzetten. Ik kan nu eindelijk Voluit leven met ADD. En het mooiste, ik heb me al in geen tijden meer dom gevoeld of me voor mezelf geschaamd.

Als je mij zou kennen zou je weten dat: 

  • Ik helemaal tot rust kom wanneer ik teken of schilderen, ik noem dat mijn hoofd leeg tekenen.
  • Ik thuiskom wanneer ik in de natuur ben. Daar ben ik dan ook zo vaak mogelijk. Het is mijn droom om in een huis in het bos te wonen.
  • Ik dromerig, rommelig en vergeetachtig ben en me vaak moeilijk kan focussen. Ik heb gevonden hoe dit me niet meer in de weg hoeft te staan. Ondanks dat laat ik af en toe de teugels een dagje vieren. Dan heb ik een rommeldag, ik sta mezelf toe om 38 dingen tegelijk te doen, overal in huis liggen dan projectjes half af, vaak tot ergernis van mijn man en kinderen, het meeste is aan het eind van de dag wel af, niet alles. Heerlijk om mijn warhoofd soms even de vrijheid te geven.
  • Ik bijna altijd kies voor de moeilijke weg omdat dat me het gevoel geeft dat ik het meeste leer. Ik geloof niet zo in quick fixes. Kwaliteit heeft tijd en ruimte nodig.
  • Ik gek ben op de misfits, de rebellen, de mensen die afwijken. De mensen die ondanks alles toch hun eigen weg weten te gaan. Mijn vader zei vroeger al dat mijn vriendengroep een soort rariteitenkabinet was. (Vrienden, jullie weten dat dit een compliment is ;0)
  • Ik altijd moet letten op mijn balans in energie, ik altijd meer wil dan ik kan. Gelukkig ken ik mezelf ondertussen erg goed en weet ik hoe ik mijn grenzen een beetje kan oprekken en hoe ik balans houd. Daarnaast doe ik heel erg mijn best geen beloften te doen waarvan ik niet weet of ik ze na kan komen.
  • Ik gek ben op crime series op tv, vooral CSI. Heerlijk om mijn altijd doorratelend brein bij tot rust te laten komen. Ik noem het bewegend behang. Het houdt die kwetterende aap in mijn hoofd een beetje bezig terwijl de rest van mij tot rust kan komen.

Mijn Visie:

Iedereen word geboren met zijn of haar eigen talenten en uitdagingen. Wanneer de uitdagingen zo groot zijn dat je voor je gevoel niet het leven kan leven dat je graag zou doen en niet aan je talenten toekomt, dan is het tijd om hier hulp bij te zoeken.

ADD-ers en chaoten, met en zonder diagnose, kunnen met de juiste begeleiding zo veel meer regie, rust en structuur in hun leven creëren.  Ze denken vaak dat het leven daar saai van wordt maar niets is minder waar. Het geeft juist zoveel vrijheid om het leven te gaan leven waar je zo naar verlangd en dus ruimte voor je prachtige talenten!