Weten wat je waard bent dat is zo makkelijk is dat nog niet.

Bij veel van ons is er vanaf vroeg in onze jeugd al veel fout gegaan. Overweldigd door overprikkeling, niet kunnen focussen, je een buiten beentje voelen, je nooit echt helemaal onderdeel van de groep voelen. Je heel dom voelen, terwijl we vaak juist een hoger IQ hebben dan gemiddeld.

En het is niet alleen vroeger. Ook nu gaat er regelmatig nog iets mis, ook bij mij, dat is wie ik ben, dat zal niet veranderen.
Ik kan wel zorgen dat het veel minder vaak gebeurt en ik kan veranderen hoe ik erin sta.

Zo was ik vanmorgen met mijn broer in het ziekenhuis. Ik had slecht geslapen, het was vroeg, ik ben niet gewent om in Amsterdam te rijden, dus dat kost juist extra focus en we waren de verkeerde parkeergarage ingereden. Gelukkig had de dame achter mij wat ruimte over gelaten dus in de achteruit en hup naar de volgende parkeergarage. (In mijn verdediging het stond ook echt heel onduidelijk aangegeven, vonden ik en mijn broer! ;0)

Toen waren we dus laat en rende we met tassen en sleutels en telefoon nog in de hand naar boven.  Uren later, kwam ik erachter dat het parkeerkaartje onvindbaar was. Dus ik, in die kamer in het ziekenhuis, met allemaal mensen erbij mijn veel te volle en veel te lang niet opgeruimde, hele handtas uitpakken, lekker gênant maar oké, ik moest toch dat kaartje hebben.

Nu gebeurt dat vaker wanneer ik een beetje veel aan mijn hoofd heb, dat ik iets niet kan vinden maar ik weet dan, dat komt wel goed. Dat wist ik nu ook, dacht ik.

Na letterlijk 4 keer mijn tas doorzocht te hebben, begon ik toch een lichte paniek te voelen, ik was hem toch niet echt kwijt? Ik voelde zelfs wat stemmetjes proberen of ze voet aan de grond konden krijgen. Sukkel, waarom nu wéér, let nu eens op en nog wat lelijke dingen.
Maar toen voelde ik, ja dit is naar, het kan zijn, dat het kwijt is, maar dat betekent nog niet dat ik naar deze stemmen hoeft te luisteren. En al helemaal niet dat ze gelijk hebben! En ik werd rustiger. Ging even naar het toilet, dronk een kop thee en dacht na.
We zijn de hele weg terug gelopen, tot in de parkeergarage, en daar, toen we op het punt stonden het op te geven,  in een hoekje, lag de parkeerkaart!  In de haast met mijn handen vol was ik hem verloren en daar lag hij , uren later nog in een hoekje! Gelukkig maar, ze hadden fikse boetes voor verloren kaarten.
Eind goed al goed.

Maar nog even terug, ik wist dus die lelijke stemmen te herkennen (ik heb ze soms ook nog) en ik luisterde er niet naar. Ik nam even pauze om nog rustiger te worden, dacht helder na en vond wat ik zocht.

Daarnaast deed ik nog iets. Ik (h)erkende dat ik rust nodig heb. Zo’n vakantie met kinderen is super leuk maar verre van rustgevend, vind ik. En voor de vakantie had ik mezelf eigenlijk al wat overbelast, dus tel uit je winst.

Deze week zijn de kinderen op kamp en naast het opstarten van werk en genieten van de tijd samen met mijn lief maak ik deze week veel tijd voor mijzelf vrij. Iedere dag ga ik een paar uur de natuur in, doe ik een mini naturequest. Daar laat ik  echt van op. Eén ochtend doe ik de mini naturequest samen met een coaching klant en de rest van de dagen ga ik alleen. Heerlijk echt ontspannen en tot in mijn kern tot rust komen iedere dag een week lang.
 
Wist je dat overprikkeling in fases komt en dat het opstapelt?

Zo heb je dagelijkse prikkelingen, je kinderen die 1000x “mama” zeggen, andere mensen in de supermarkt of onderbroken worden op je werk bijvoorbeeld.  
Dan heb je korte termijn prikkels, bijvoorbeeld een korte, hevige deadline op je werk, een ziek kind of een feestje.
Daarna volgt periodieke overprikkeling. Deze prikkels duren langer maar hebben een duidelijk einde zoals een examen, een moeilijke keuze die je moet maken, een verhuizing of een zwangerschap.
Als laatste heb je de lange termijn overprikkeling hierbij word je langdurig te zwaar belast, zonder duidelijk einde. Bijvoorbeeld constant over werken, mantelzorg of relatieproblemen.
 
Prikkels stapelen zich op en je kan je voorstellen dat wanneer je glas al heel erg vol gestapeld zit door de derde of vierde fase van overprikkeling je de eerste en tweede fase veel moeilijker kan hebben.
 
Dan staat je nog maar een ding te doen, ontspannen! Dit is waarom ik ervan overtuigt ben dat ontspannen de basis, het fundament is van je eigen waardigheid kunnen herkennen en kunnen leven. Anders ben je alleen maar aan het overleven.
 
Want weet je wat het mooie is, met een stevige, ontspannen basis, worden die stemmetjes steeds zachter, die krijgen dan geen voet aan de grond. Er gaat dan ook minder mis en ik kan nog makkelijker geven wat ik waard ben. Het is een cirkeltje, steeds weer opnieuw.

Herken jij jezelf hierin en ben je benieuwd hoe ik dat aanpak?
Er zijn verschillende manieren hoe je met mij kan samen werken aan jouw basis.
 
* Aanstaande donderdag beginnen we met de 10 weekse online cursus “Je zelfvertrouwen aan het stuur”  Via intuïtieve creatieve oefeningen samen online, en via oefeningen voor in de natuur werken we aan al deze thema’s hierboven beschreven. Zodat jij mag zijn wie je bent, met je zelfvertrouwen aan het stuur, en niet die stemmetjes. Je kan nog meedoen, er zijn nog plaatsen vrij. (Deze is al begonnen, binnekort komt er informatie over de volgende)
 
*Vanaf september heb ik ook weer 3 plaatsen vrij voor 1 op 1 coaching. In Boxtel in de natuur of online. Hier werken we aan dezelfde thema’s maar dan nog veel meer persoonlijk op jouw gericht natuurlijk. Klik op de link voor meer informatie en vraag een gesprek aan om te zien of ik degene ben die jou zou kunnen helpen.
 
En in september en oktober komen er eindelijk ook weer OFFLINE workshop dagen “Teken je hoofd leeg”. Dit zijn wellness dagen helemaal in het thema van ontspanning. Met stilte en meditatie in de natuur. Fijn samen intuïtief tekenen en heerlijk eten. Echt een verwen dag voor jezelf! Klik hieronder op de link en claim jouw plek!
In oktober kom ik met mijn mobiel atelier naar Oosterhout.
(Deze workshopdagen staan nog niet op de website, ik stuur je hier door naar een Facebooklink, heb je geen Facebook en wil je meer informatie? Laat het me even weten in reply op deze email en ik stuur je alle informatie toe.)
 

Heb een fijne week,
Hartelijke groet Meike
 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *