Welke droom houdt jouw groei tegen?

Welke droom houdt jouw groei tegen?

“Als ik dit laat gaan heb ik al die jaren voor niets gevochten! Nee! Dat kan niet!

We hebben in een Voice Dialogue sessie net gesproken met een verstoten deel van haar. Een deel dat weldegelijk onderdeel is van haar persoonlijkheid maar dat ze om een waarschijnlijk toen heel goede reden ver weg heeft gestopt. Nu dit deel eindelijk weer eens gehoord werd kon het haar iets vertellen dat ze dus eigenlijk wel weet maar dat ze niet wilde weten.

Het was tijd om de enorme jacht om haar droom na te jagen stop te zetten. Ten eerste maakte  te veel onschuldige slachtoffers tijdens het najagen van haar droom. Familie, vrienden, zelfs haar kinderen en haar man waren de dupe geworden van deze tocht die ondertussen meer op een strooptocht was gaan lijken.

Daar heb je dan ook direct de tweede reden, in deze hyperfocus was geen ruimte meer om te zien wat er mocht gaan ontstaan, geen ruimte meer voor creativiteit, spontaniteit of intuïtie. Allemaal zaken die voor haar heel belangrijk waren en waar ze de verbinding mee verloren was.

Dan staat je nog maar een ding te doen. Je focussen op andere zaken, deze jacht loslaten. Om zo ruimte te maken om dat te laten ontstaan dat je nu met je hoofd niet kan bedenken. Ruimte voor zichzelf, familie, vrienden, man en kinderen. En ruimte voor creativiteit, spontaniteit en intuïtie. En voor vertrouwen want je weet dus (nog) niet precies wat er komen gaat.

“Die 2 rijtjes zijn eigenlijk alles dat écht belangrijk is in mijn leven. Dus eigenlijk laat ik mijn droom leven niet los, alleen de fixatie. Die “one track mind” die al het andere tegenhoudt. Die denkt dat ik alleen gelukkig wordt wanneer ik precies dat doel heb bereikt. Zie je hoe ik mezelf zo al jaren blokkeer om dat te bereiken dat ik zo graag wil?”

Een diepe zucht. Haar lichaam zakt wat in elkaar in een mengeling van verbazing, ontspanning en overgave. Wat is die Voice Dialogue toch een krachtig instrument, het blijft me steeds weer verbazen!

Hier laten we het bij voor vandaag, dit mag gaan integreren, dit nieuwe inzicht zal ze de komende weken van alle kanten gaan onderzoeken en aftasten om zo met creativiteit, ontspanning, spontaniteit en haar intuïtie volgend de volgende stap  te laten ontstaan. Volgende week kijken we verder wat er nog meer gehoord wil worden.

Ben je nieuwsgierig wat dat is, een Voice dialogue? Hier lees je er meer over.

https://vianature.nl/voice-dialogue-in-gesprek-met-jezelf/

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *