Wat ik dacht dat mij nooit meer zou gebeuren

Wat ik zei dat me nooit meer zou gebeuren gebeurde vorige week.

Ik heb mijzelf in de vakantie zo over belast dat ik de masterclass van 5 en 6 januari moest afzeggen. Vreselijk vond ik dat! Ik ben in mijn leven zo vaak over mijn grenzen gegaan en heb daardoor zoveel kansen gemist en afspraken moeten afzeggen. Dat wil ik niet meer! Dat is me ook al jaren niet meer gebeurt maar zo zie je. Je bent en blijft een warhoofd en wanneer je niet goed voor jezelf zorgt raak je de verbinding met jezelf kwijt. Vanaf dat moment dat je uit verbinding raakt voel je niet meer wat je nodig hebt of wat te veel is en dan is het als een sneeuwbal die van een berg naar beneden rolt. Niet te houden en het groeit als een dolle!

Ik was voor alles en iedereen om mij heen aan het zorgen en niet genoeg voor mijzelf. Uiteindelijk kwam ik hard op de grond neer en spatte mijn sneeuwbal uit elkaar.

Ik kon niet anders dan alles stil zetten, hoe vreselijk ik het ook vind.

Wat had ik toen nodig?

Pas op de plaats, stilte, rust en weer terug in verbinding met mijzelf. Ik heb terug gepakt naar de 5 stappen die ik steeds opnieuw neem en die ik andere ook leer om in verbinding met mijzelf te komen en te blijven. Dat is hoe ik helderheid, rust en orde in de chaos creëer. Steeds weer opnieuw! Dat moet je dus echt onderhouden.  Het is net als naar de sportschool gaan. Dat doe je ook niet een keer tot je conditie in orde is en dan ben je klaar. Dat moet je ook bijhouden.

Wat gelukkig wel zo is, is dat zodra je conditie in orde is je weer veel sneller terug veert. Zelfs wanneer je dus onverwachts toch nog een keer struikelt (Want ja hoe vreemd is het eigenlijk dat ik denk dat ik nooit meer zal struikelen, ook ik ben mens). Dus zelfs wanneer je toch nog eens onverwacht struikelt, met een goede mentale conditie ben je veel sneller weer terug bij waar je was. Vol zelfvertrouwen, in verbinding met jezelf, met focus met rust en helderheid in je hoofd en in je lijf.

Wanneer ik terugdenk aan die eerste week in januari denk ik dat degene die mij wat langer volgen en/of beter kennen het wel zagen aan me in de filmpjes die ik die week maakte.

Achteraf was ik, voor mijn gevoel, het gras uit de grond aan het trekken, ik draafde maar door. En tja, gras groeit niet sneller wanneer je eraan trekt! In tegendeel!

Nu ik weer even stil durfde te gaan staan, terug in verbinding ben, met mijzelf, met jullie en alles om me heen voel ik het nog steeds die neiging om aan het gras te trekken maar ik kan het weerstaan. Ik vertrouw weer op jullie en op mijzelf. Ik doe mijn yoga en mijn ochtend routine, ik teken en schrijf, ik ga de natuur in en ik drum op mijn nieuwe sjamanen drum!

Super blij ben ik met die drum, maar ook nog wat verlegen dus die hou ik nog even voor mijzelf voor ik er mee naar buiten ga komen. Maar ik voel wel dat die ook ergens in mijn werk een rol gaat krijgen! Heerlijk hoe dat allemaal zo ontstaat!

Heb je het gevoel na het lezen van mijn verhaal dat deze aanpak jou ook goed zou doen? Ik deel het heel graag met je. Op woensdag 12 januari aanstaande is de gratis masterclass waar je van harte welkom bent wanneer het je aanspreekt.

Het is waarschijnlijk de laatste keer dat de masterclass er in deze vorm komt, er is iets nieuws aan het ontstaan. Dus wil je deze nog meedoen dan leg je tekenmateriaal, pen en papier klaar (we gaan toffe oefeningen doen) en schrijf je in via deze link.

https://vianature.nl/masterclass-krijg-je-warhoofd-helder-in-5-stappen/

Zo ik ga nog even terug naar mijn drum, echt super fijn zo bij jezelf thuis te komen en ook super spannend :0)

Heel veel liefs, Meike

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *