Waarom mijn man bijna zijn verjaardag niet kon vieren.

Taart

Afgelopen weekend vertelde mijn man dat aanstaande woensdag, morgen de familie langs gaat komen om zijn verjaardag te vieren. Wij zijn vaak slecht in dat soort dingen van te voren regelen dus dan kan het dus gebeuren dat er last minute toch nog bezoek komt. 

Hartstikke gezellig, maar deze week had ik net zo’n week dat ik eigenlijk een beetje te veel gepland had en dat er ook nog vrije dagen waren. 
Ik zag het al aankomen, aan het eind van mijn week zou ik wat To Do’s over houden.
Dus wat deed ik, ik schoot heel sjiek in paniek!

Je kan je voorstellen hoe verkeerd dat overkomt. Omdat ik mijn zaken niet helemaal voor elkaar heb, kan hij zijn verjaardag niet vieren? En dat terwijl ik het echt heel fijn vind om iedereen weer te zien en niet eens bedoelde dat hij zijn verjaardag niet kon vieren. Maar ja, dat is dan ook al bijna niet meer geloofwaardig.

Gelukkig besefte ik direct dat ikzelf de oorzaak was van deze snel escalerende situatie.
En dat terwijl ik echt alles in huis heb om dit te voorkomen.

Dus wat deed ik?
1 Stop! Even pas op de plaats, heb ik reden voor paniek? 
2 Een lijstje maken van alles dat ik nog moet doen en een indeling maken wanneer ik dat deze week ga doen.
3 Ontspan!

Wat bleek, toen ik echt de juiste prioriteiten stelde zag ik dat er genoeg tijd is om alles te doen in de tijd die er is en dat er dan is er ook nog tijd en energie over is om te genieten van de verjaardag en het familie bezoek.

Herken jij dit? heb je ook zo’n warhoofd? En zou je het leuk vinden om daar met mij  en een hele hoop anderen warhoofden over te kunnen delen, sparren, vragen of gewoon meelezen?
dan heb ik iets heel leuks nieuws voor je.

De Club van Warhoofden! 
Een groep voor warhoofden (AD(H)D, HSP, met of zonder diagnose) die er helemaal klaar mee zijn dat chaos hun leven bepaald. Die de chaos de baas willen worden. Zodat ze eindelijk hun energie kunnen gaan stoppen in écht gaan léven!

Klinkt dit als jouw club? Je bent van harte welkom!
Het enige dat je er voor moet doen is je aanmelden via deze link: https://www.facebook.com/groups/clubvanwarhoofden

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.