Nog steeds op reis

Nog steeds op reis

 

In mijn jonge jaren heb ik veel gereisd. Als backpacker aan de andere kant van de wereld, in Nederland werkend en wonend tussen de backpackers en als inwoner van Frejus en Barcelona was ik steeds opnieuw een reiziger.

Uiteindelijk kwam ik terug naar Nederland omdat ik de behoefte kreeg mij te settelen, voor het eerst. Ik was zwanger en de behoefte aan een vaste en veilige plek was heel sterk.

Tegelijkertijd kwam de reiziger in mij in opstand. Ik wilde niet op een plek blijven, ik wilde op avontuur. En nu, alweer  bijna 14 jaar later, zie ik, dat er op dat moment een nieuwe reis is begonnen. De reis als moeder, als partner en de reis in mijzelf, de reis naar binnen.

Ik ging mijn donkere kant onderzoeken met behulp van therapie en coaching en er kwam een diagnose ADD. Langzaam veranderde deze zoektocht in een onderzoek naar mijn spirituele zelf. Dit was en is een behoorlijke reis.

Tijdens deze reis heb ik de held in mij behoorlijk nodig om, zoals de held in een sprookje, alle pieken, dalen, ontdekkingen, ontkenningen en acceptaties te doorstaan. Wat ik ook ontdekt heb, is dat het een oneindige reis is.

Mijn grootste uitdaging op dit moment vind ik in de combinatie van genieten van mijn gezin, van de reis in mijzelf en het ook nog helemaal gaan voor mijn coaching bedrijf.

Ik zoek naar een balans tussen gezin, vrienden, werk en persoonlijke-, spirituele ontwikkeling. Mijn reis is dus weer veranderd. Het gaat nu over balans tussen mij en de ander.

De afgelopen jaren is er nog iets moois ontstaan. Tijdens mijn reis heb ik zoveel geleerd, uit ervaring en opleiding dat ik er nu een methode van heb gemaakt. Een methode die anderen helpt om die draak van een eeuwige onzekerheid niet meer jouw leven te laten bepalen. Je leert te vliegen met te draak in plaats van haar te overleven!

Ik mag de kracht die ik in mijzelf gevonden heb op reis vrij laten stromen om zo anderen nog beter te kunnen begeleiden.

Zo ben nog steeds op reis, in en rond mijzelf en reis ik telkens een stukje met iemand mee. Wat een geluk!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.