Jouw eigen waarde

eigenwaarde

Twee weken geleden schreef ik over je potentie en over dat een vriend van me zich afvroeg hoe het toch kon dat er zo veel mensen zijn met zo veel potentie waar het komt er maar niet uitkomt

Naar aanleiding van die blog kwam ik in gesprek met een vriendin. Ze zei “Hoezo, potentie komt er niet uit?  Het ligt er helemaal aan wat je definitie van potentie is!” En ze heeft helemaal gelijk.

Toch heb ik heel lang gevoelt dat ik zo veel meer kon dan dat ik deed. Alleen, ik had geen idee hoe of wat ik dan moest gaan doen om die potentie te leven. Heel erg frustrerend!

Nu weet ik dat wanneer je je eigen waarde niet (her)kent je onmogelijk die potentie kan leven. 

Het kan zijn dat je net als ik deed 12 ambachten 13 ongelukken leeft. Constant zoekend, je wil zo graag maar welke keuzes moet je maken? Geen idee, dus je doet steeds maar iets en je komt niet veel verder. Erg frustrerend en  slecht voor je zelfvertrouwen. 

Maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Het kan heel goed zijn dat je een studie hebt afgemaakt en een beroep hebt gekozen en dat het eigenlijk best aardig gaat allemaal. 
En toch blijf je het gevoel hebben dat je ieder moment door de mand kan vallen. Dat er straks iemand komt die door heeft dat je helemaal niet zo goed bent als dat iedereen denkt dat je bent.

Zie je dat het beiden komt van het niet goed weten wat je waard bent?
Wanneer je die waarde niet diep van binnen tot in je botten voelt en kan/ durft uit te dragen blijft die frustratie. 

Ik zie het bij bijna al mijn coaching klanten terug komen. Die waarde, dat helemaal voor jezelf te durven gaan staan. Durven zeggen dat je trots bent op jezelf.
Het is zoveel makkelijker om hele nachten wakker te liggen en te herhalen in je hoofd wat je allemaal niet goed doet, dan te zeggen “Ik ben trots op mijzelf!”

Dat is waarom we in de “club van vreemde vogels” #Opschepmaandag hebben. Iedere week weer een mogelijkheid om in een veilige omgeven te oefenen met hardop zeggen (typen) waar je trots op bent.

Want zo werkt het. Wanneer jij steeds opnieuw met kleine stapjes durft te laten zien wat jij waard bent komt er opeens een dag waarop je denkt “Ik ben mijn waarde aan het leven!”

Dat is geen knop die je opeens omzet, dat gaat geleidelijk aan. Het is geen doel dat je dan opeens in een concrete zin kan opschrijven (Al kan dat er wel heel goed uit voort komen). Het is het gevoel dat je op jezelf, op jouw gevoel, je intuïtie kan vertrouwen om te weten wat er bij je past en niet. Wat goed is voor jou en waar je echt goed in bent en waar jij blij van word. Dat waarbij jij met in je buik voelt dat het helemaal klopt. Dan heb je je eigen innerlijk kompas gevonden en kan je daarop vertrouwen.

Zo kan je je eigen weg gaan. En uiteindelijk ook dat concrete doel zetten. Al ben ik ervan overtuigt dat je het doel dat je zet en ook steeds weer een beetje zal bijsturen, al luisterend naar je kompas.
Zo loop jij jouw pad.

Klinkt dat goed maar heb jij ook echt geen idee hoe of wat je moet doen? 
Ik geef iedere maand 3 gratis sessies weg voor wie het nodig heeft. Iets voor jou? Boek dan snel! Je boekt deze gratis sessie hier

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *