Je moet gewoon je passie vinden

Ken jij ook van die mensen die op hun 6e al wisten dat ze schrijver of dokter wilde worden, bij wie dat doel een soort baken is geweest in hun leven. Een doel waar ze zich wat er ook gebeurde op konden focussen? Vreselijk irritant dat soort mensen!

Nou ja ik gun het ze natuurlijk, ik ben blij voor ze. Maar als ze dan aankomen met: “Je moet gewoon je passie vinden en dat volgen, en dan komt alles goed!” Dan had ik dus het gevoel dat er iets serieus mis was met mij, ik was mislukt en schaamde me dood. Ik was (ben) best intelligent, daar lag het niet aan en toch liep ik iedere keer vast. Wat was dat toch? Ik heb er heel wat nachten over wakker gelegen.

Veel mensen die ik coach hebben dat gevoel. Dat er iets mis is met ze, dat ze gefaald hebben. Niets is minder waar! Ze zijn aan het zoeken. Wat er vaak wel mist is het juiste gereedschap om te zoeken. Ze stommelen wat rond op onbekend terrein in het donker, zoals ik ook deed en ja, dan stoot je, je dus vaak.

Veel later in mijn leven later ik er achter dat er verschillende soorten mensen zijn. Mensen die dus geboren worden met een visie van het doel in hun leven en de rest van ons.

Wij, de rest mogen leren om te zoeken naar aanwijzingen en signalen; wat verwonderd je; waar ben je nieuwsgierig naar; waar word je blij van; wat geeft je energie en nog een heel aantal vragen die je kan gebruiken in het onderzoek naar jouw pad.

Dat pad is vaak ook nog kronkelig, soms neem je even een verkeerde afslag of maak je een omweggetje. En dat is dus ok. Dat is normaal. Dat is niet een mislukking. Dat is het leven. Dat hoort er bij.

Ondertussen stommel ik niet meer in het donker. Ik weet welke keuzes het best zijn voor mij en ik neem ze ook. Wanneer ik toch een verkeerde afslag heb genomen of een keer struikel dan sta ik op, draai me om en loop verder. Ondertussen vaak genietend van het uitzicht maar soms ook niet dan baal ik of voel ik de pijn die je kan hebben na struikelen. Dat hoort er ook bij. Maar dat gevoel dat er iets niet klopt, dat gevoel van mislukt zijn en schaamte, dat heb ik niet meer en dat gun ik iedereen!

Ik zal de komende tijd nog vaker tips en inzichten delen die van wat ik geleerd en ontdekt heb op mijn pad, hopelijk kan het jou ook verder helpen.

Wil je direct gebruik maken van mijn hulp, dat kan zeker ook. Neem even contact met me op. In een vrijblijvende kosteloze focus sessie kunnen we samen kijken wat ik voor je kan betekenen.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *