Ieder zijn eigen ontwikkeling

Groei heeft tijd nodig!

Ik zie op internet vaak mensen langskomen die me vertellen: “Ik heb er 7 jaar over gedaan om mezelf te ontwikkelen, nu heb ik het allemaal uitgevonden en kan ik jou in 3 weken vertellen hoe jij het zelfde resultaat bereikt als ik!

Als ik dit lees, gaan er bij mij direct alle alarm bellen rinkelen.

Waarom?

Nou, het is niet voor niets dat je over een bepaalde ontwikkeling, bijvoorbeeld 7, 3 of 1 jaar doet. Het is echt niet alleen dat je die tijd nodig had om uit te vinden hoe het werkte, nee, je had vooral deze tijd nodig om er zelf naar toe te groeien.

Er is in jou iets veranderd! Jij bent gegroeid! Er is een zaadje gepland, een kiem gegroeid en daar is toen het tijd was iets moois uit gekomen.

En dit gebeurt niet, door het geen iemand anders heeft uitgevonden, na te doen.

Dit gebeurt door op onderzoek te gaan, in jezelf. Wat wil ik? Waar ga ik me op focussen, wat is nu echt belangrijk.

Moet iedereen dan helemaal alleen in zijn eentje gaan zitten ploeteren?

NEE

Heb ik dan niet heel veel waardevolle kennis opgedaan afgelopen jaren die ik met jou kan delen en waar jij heel erg je voordeel mee kan doen? Heb ik dan niet geleerd hoe ik jou kan begeleiden in je proces?

ECHT WEL

Ik heb in al die jaren ook heel veel hulp gehad. En sommige dingen zelf ondervonden, onderzocht en uitgevonden. Dit deel ik heel graag met jou. Ik wandel graag met je mee, op jouw pad en dat pad is bij iedereen anders.

Dus, zoek andere mensen op.

Laat je trainen.

Laat je coachen.

Ga wandelen, ga schilderen, hardlopen, ga lezen, zingen, dansen, doe niets, kortom doe wat voor jou nodig is. En als je niet weet wat nodig is, doe wat goed voelt, ga uitproberen!

MAAR

Bedenk wel, geef het tijd. Helaas kan ik jou niet vertellen hoeveel tijd. Zoveel als nodig is.

Je ontwikkeling komt wanneer jij eraan toe bent! Natuurlijk willen we dat niet horen en willen we graag de quick fix. Maar door dit te ontkennen gaat het alleen maar langer duren…

Wil je graag dat ik een stuk met je meeloop, neem dan contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.  

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.