Hoe weet ik zeker dat ik de juiste keuze maak?

Hoe vind je je eigen weg? Hoe weet ik dat dit mijn pad is? Misschien zijn dat wel de vragen die ik het meest hoor van mensen die ik coach en train.

We willen zo graag zeker weten dat we de juiste keuze maken voor we er in gaan investeren.

Ik dacht hieraan vandaag tijdens mijn dagelijkse wandeling.

Wanneer je gaat wandelen kan je op verschillenden manieren wandelen.

1. Je wandelt waar je al veel vaker gelopen hebt. Dat is interessant omdat je dan heel goed de veranderingen om je heen kan waarnemen.

2. Je wandelt op een van te voren bepaalde route. Je laat je dus leiden door anderen die een mooie route hebben uitgezet. Zo ontdek je mooie nieuwe plaatsen, je doet nieuwe kennis op, je leert van iemand anders.

3. Of je gaat op onderzoek, op avontuur. Je gaat je eigen weg zoeken. Met alleen je richtingsgevoel en idee van waar je denkt dat een pad uit kan gaan komen volg je die weg.

Wanneer ik dit doe kom ik op de meest mooie en onverwachte plaatsen. Geweldig! Maar ook moet ik af en toe een heel stuk terug lopen of ik ben opeens, onverwacht snel weer terug bij af. Heel soms verdwaal ik en moet ik echt zoeken om terug te komen, al gebeurt dat niet vaak. Verdwalen op zich is ook al een avontuur. Je ontdekt van alles om je heen en in jezelf, daar kan ik nog wel weer een heel nieuw stuk over schrijven.

De derde manier, op onderzoek, uitproberen en zo nodig weer opnieuw proberen, dat is hoe ik mijn weg in het leven vind. Zo vind ik mijn weg in mijn privé leven en ook als ondernemer. Voor succes moet je durven te falen. Want falen is niets meer dan iets uitproberen, het van je lijstje strepen en met de nieuw opgedane informatie op zak weer iets nieuws proberen.

Vallen en opstaan, daar gaat het om. Dat maakt het verschil, of je weer opstaat of niet. Of je weer een nieuw pad vind om uit te proberen, niet in het wilde weg, want je bent iedere keer een stukje wijzer.

Dus hoe weet je dat dit de juiste weg is? Dat weet je niet. Maar je leert er altijd iets van en je komt dus altijd iets verder op jouw pad. In die zin is iedere weg de juiste weg. Gewoon doen en in beweging komen dus!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *