Het geheim van niets doen!

via nature vianature coah coaching add

Stop met rennen: het geheim van niets doen!

“Life is what happens while you are making plans!” Daar word ik veel mee geconfronteerd in deze tijd. En er is dus een constante bijstelling nodig van mijn plannen. Nu ben ik behoorlijk positief ingesteld en veer ik snel terug. Ik ben meestal even kort en heftig teleurgesteld en ga dan verder. Maar die positieve instelling daar schuilt ook een gevaar in.

Het komt wel goed, ja inderdaad maar het moet wel realistisch blijven als je minder doet moet je keuzes maken. Net als heel veel mensen om mij heen wil ik alles tegelijk kunnen. En heb ik de neiging om te denken dat ik dat ook kan. Dat kan ik dus niet!

Toch vreemd eigenlijk want als je de juiste keuzes maakt en een paar zaken schrapt gaat je kwaliteit van leven met sprongen vooruit! Terwijl we het gevoel hebben dat die kwaliteit daalt als we niet alles tegelijk doen. Je moet je gaan beslissen wat er echt belangrijk is in je leven. Waar word je nu echt gelukkig van.

Het geheim zit hem in de kleine dingen. Als je alles tegelijk wil doen blijft er geen tijd over voor de kleine dingen. Heb je geen tijd meer om bijvoorbeeld een hele middag in de speeltuin te gaan zitten kijken naar je kind of in het bos op je rug te gaan liggen. Heel vaak noemen we dit niets doen terwijl je zeker wel iets aan het doen bent. Alleen past het in het geaccepteerde plaatje van nuttig zijn?

We zijn zo bang om niets te doen, terwijl niets doen zo waardevol is. Het geeft je brein tijd om alles op een rijtje te zetten en tot rust te komen. Het geeft creatieve ideeën de kans om binnen te sluipen. Je kan even echt contact maken met jezelf en je omgeving. En het geeft jou de kans om te genieten van de kleine dingen.

Wat ik bijvoorbeeld graag doe als ik niet heel direct “nuttige” dingen doe is tekenen, schetsen, mediteren, zingen, drummen en in het bos lopen of liggen. Dit zijn de dingen die ik doe om me op te laden. Hoezo niet nuttig? Essentieel zelfs!

Ik ben heel benieuwd. Hoe laad jij je op?

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *