Commitment

Commitment

Vandaag was ik vergeten dat het dinsdag is, de dag dat ik mijn tips aan jullie stuur. Gelukkig kan ik nu ondertussen terugvallen op het commitment dat ik heb gemaakt en stuur ik hem nu eind van de dag toch. Ik heb gezegd dat ik iedere dinsdag dat ik geen vakantie heb jullie tips ga sturen, dus dat doe ik.

Hoe werkt dat dan zo’n commitment? Is dat dan gewoon streng zijn voor jezelf? Niet lullen maar poetsen? Is het discipline? Nee dat is het niet. dan zou je lang kunnen wachten op een email. Ik ben eerder impulsief dan gedisciplineerd. 

Het heeft alles te maken met motivatie en dat ik jullie zo leuk vind. Ik heb het voor elkaar dat ik mag werken met de aller leukste mensen. Ja jij! 
En ik mag delen wat ik het liefst deel, alle kennis, ervaring en inzichten die ik de afgelopen twintig jaar heb opgedaan. Hoe heerlijk is dat. 
Omdat ik een doel heb waar ik zo ongeveer verliefd op ben kom ik mijn commitment na en schrijf ik eind van de dag, tussen de zwemles door nog een  post. Dat hadden we afgesproken dat ik dat zou doen!

Zo’n commitment moet naast een doel dat je heel erg lief is ook nog aan een andere voorwaarde voldoen. Je moet eerst heel goed nadenken wat er haalbaar is voor jou.
En ja hoe kom je aan zo’n enorm geliefd doel?!? Daar moet je tijd aan tijd besteden, om daar achter te komen, wat zo’n doel voor jou is. dat doe je zelf of als je het wat sneller en gerichter wilt met hulp. 

En zo’n doel kan je uiteindelijk ook inzetten om wat minder leuke klusjes te doen. Zoals je inbox met 1000 e-mails opruimen.

Wat je doet is het volgende: Je maakt de connectie met je hogere doel. Dus in mijn geval maakt het mijn werk een stuk makkelijker en overzichtelijker wanneer ik een goed georganiseerde inbox heb. En daarna bedenk ik dus hoeveel ik er voor elkaar zou kunnen krijgen per dag. Iedere werk dag 50 e-mails weg werken moet lukken want er zit een hoop rommel tussen.  Ik werk 4 dagen per week dus dan ben ik in 5 weken klaar.
Grote kans dat ik dan in eens een keer wat langer door ga en dat ik nog eerder klaar ben. Helemaal als ik ga visualiseren dat het al zover is en met hoeveel meer gemak ik dan een e-mail terug vind. Wat dat is de kunst. Je niet focussen op wat voor een klus het is, nee je focussen op hoe het is, hoe je je zal voelen wanneer je het voor elkaar hebt gekregen.

Wil je daar meer over weten? Neem gerust contact met me op, ik vertel je er graag meer over!
Je kan deze email beantwoorden en dan komt hij direct bij mij uit, dan kan je ook checken of  nog een gratis sessie open is voor die maand. 

Hoe zit dat met jou? Stel je veel uit? Slipt er regelmatig ergens iets dicht? dat is ons warhoofden eigen!
En heb jij je hogere doel al gevonden? Dat doel dat het maken en nakomen! van een commitment zoveel makkelijker maakt? En het hoeft niet eens “een keer in je leven passie” te zijn!

Ik ben benieuwd, laat je het me weten? Hieronder of via email?

Meike

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *