Brug te slaan tussen wat je voelt dat je zou kunnen en wat je in werkelijkheid voor elkaar krijgt.

Brug te slaan tussen wat je voelt dat je zou kunnen en wat je in werkelijkheid voor elkaar krijgt.

Ik kan er nog buikpijn van krijgen als ik terug denk aan de tijd dat ik er nog midden in zat. Midden in dat gevoel had dat ik meer kon maar geen idee had hoe ik het voor elkaar kon krijgen. In gedachte hoor ik mijn meester van de basisschool roepen: “Meike kan het wel, maar Meike doet het niet” en ik voel mezelf kleiner worden. Helaas bleef dat gevoel me achtervolgen tot ik volwassen was.

Want ja ik kon meer, dat had hij goed gezien die meester. Maar ik werkte mezelf de blubber en dat deed ik voor jaren, alleen zonder het gewenste resultaat. Al mijn energie ging naar overleven, mezelf staande houden in de wereld met de chaos in mij. Wist ik veel dat andere die chaos en constante overprikkeling niet hadden.

Het is misschien wel het gene dat ik bij mijn coaching klanten het meest terug zie en helemaal bij degene die op latere leeftijd of nooit een diagnose kregen. Die onmacht om een Brug te slaan tussen wat je voelt dat je zou kunnen en wat je in werkelijkheid voor elkaar krijgt. Afschuwelijk frustrerend omdat je tegen de tijd dat je volwassen bent echt alles dat je zelf hebt kunnen bedenken wel geprobeerd hebt. 

Natuurlijk hangt je leven aan elkaar van trucjes en acceptatie, zo ben ik nu eenmaal, het hoort bij mij. En dan zeg ik NEE! En ook ja, inderdaad, dit is wie je bent dat zal nooit veranderen maar je kan het wel de baas worden! Je hoeft niet te accepteren dat jij nu eenmaal een paar keer per jaar een grote rekening vergeet te betalen en dan weer met heel veel extra kosten, gedoe en buikpijn zit. Je hoeft niet te accepteren dat je altijd met dat gevoel loopt dat je veel meer kan maar dat hoe hard je ook werkt, jij nu eenmaal nooit helemaal uit de verf zult komen. 

Is er een makkelijke quick fix oplossing? Nee, die is er niet, medicijnen werken voor sommige goed, voor sommige een tijd. Maar ik ben ervan overtuigt dat je met het nodige werk echt de regie kan nemen over jouw leven. Ontspanning, kennis over hoe je warhoofd werkt, de juiste richting en de juiste tools zorgen dat jij jouw chaos de baas kan worden.

En dan kan je zeggen:

Ik kan het en ik doe het! Dat gun ik iedereen met een warhoofd die moeite heeft om die brug te slaan zo van harte! Dat is mijn persoonlijke missie om daar zoveel mogelijk mensen mee te mogen helpen.


Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *