Ben jij dapper genoeg om niet te weten?

Niet weten

Ben jij dapper genoeg om niet te weten?

We denken vaak, onbewust dat wanneer we ons maar blijven focussen op dat waar we zo ongerust over zijn, we kunnen voorkomen dat het gebeurt. Maar in werkelijkheid veroorzaakt die focus juist datgene dat we proberen te ontlopen. Volg je me nog? 

Je kan nog zo verkrampt proberen alles onder controle te houden, maar dat kan simpel weg niet.

Hoe meer je los kan laten, hoe meer ontspannen je bent, hoe makkelijker je bij jouw kracht komt. Bij dat wat jij te brengen hebt op deze wereld.

Hoe meer verkrampt we controle proberen te houden, hoe statischer we worden. Er is geen beweging en geen groei meer, alleen maar verkrampt vasthouden aan dat wat we denken dat nodig of wenselijk is.
En er is pijn, pijn van het niet groeien en de kramp van het vasthouden. Voor die pijn vluchten we dan weer in allerlei slechte en ongezonde gewoontes. 
Zie je hoe je vanaf daar niet eens meer kan groeien of zelfs maak bewegen?

Dus daarom, als je wilt groeien, als je in beweging wilt komen, als je iets anders wilt dan dat er nu is,  is het nodig om je over te geven aan alles dat er is. Aan het niet weten en aan het oncomfortabele gevoel of zelfs de pijn van je donkere kanten en aan de vreugde, het gek doen, het plezier. Want gek genoeg houden we die ook vaak tegen.

Maar het moeilijkste is de overgave aan de pijn en het discomfort. Wanneer je je overgeeft, er in blijft, alsof je naast je discomfort of pijn gaat zitten als een goede vriend. Wanneer je tegen die pijn zegt, kom maar, je mag er zijn, ik stop je niet meer weg, ik hoef je niet op te lossen, je mag er zijn, ik voel je. Pas dan kan jij jezelf horen, nu ben je naar jezelf aan het luisteren, niet jezelf aan het controleren, hoe het hoort, wat er verwacht word van je.

Nu kan jij jouw innerlijke wijsheid horen. Dat wat niet gezegd en gehoord mocht worden, op risico van afwijzing. Nu ben je de aannames die jouw ontwikkeling in de weg zitten aan het opruimen.

Misschien doe je dit wel in super kleine stapjes, dat maakt niet uit. Wanneer er geen beweging komt van binnen uit, beweeg je niet, ga niet sturen, controleren, maar blijf er wel bij aanwezig.

Vlucht niet weg in TV, internet, eten, sporten, werk of wat het ook is waar jij in wegvlucht, leer herkennen wat het is waar jij in wegvlucht, vaak heb je het niet eens door, pijn vermijden is heel natuurlijk.

Nu blijf je erbij, bij het gevoel, je vlucht niet weg, je laat het zijn, totdat de beweging er komt. Er zal altijd ergens iets gaan bewegen, van binnenuit, dit is de opening vanaf waar jij gaat meebewegen.

Vanaf hier ga je stappen zetten, net zo groot als je durft, maar stap niet voorbij aan je gevoel! Het is ok, als niet duidelijk weet waar de beweging naartoe gaat. Zet een stap, voel verwerk en zet weer een stap. Misschien loop je wel en rondje, misschien blijf je een tijdje rondlopen daar in de modder. Je loopt rond in het niet weten. en dat is helemaal Oké! Ben dapper genoeg om niet te weten, om te blijven totdat de beweging ook richting krijgt. Volg de beweging en uiteindelijk zal het je meenemen uit het niet weten en zal je weer gerichte stappen kunnen zetten..

Wanneer je het zo doet laat je je niet sturen door de buitenwereld, je laat je niet sturen door alle oordelen en aannames die je in de loop van je leven hebt aangeleerd en aangenomen. Nu laat je je sturen door jouw innerlijk weten.
Nu laat je je sturen door jouw verbinding met je kern. De een noemt het  je kern, de ander de bron een ander noemt het het universum en weer een ander noemt het god. Kies een benaming die bij jou past.

Geef je over aan het niet weten. Blijf erin, blijf erbij, totdat er beweging komt. Volg de beweging i.p.v. die te willen sturen. Laat de beweging langzaam zichzelf bijsturen. Net zo lang totdat je weer uit het niet weten komt.
Vanaf hier kan je je leven gaan creëren vanuit jouw bron waar je nu helemaal mee in contact staat.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *